Historie

1965 / 1966

Halverwege de jaren ‘60 begint Cees Juffermans samen met zijn vrouw Manja Jachthaven Poelgeest aan de Haarlemmertrekvaart. Als kantoor-, winkel-, en woonruimte wordt een woonark gebouwd. Daarnaast wordt een loods gebouwd voor opslag, onderhoud en nieuwbouw houten zeilboten. Dit alles gebeurt op de plek waar nu Poelgeest Marina is.

Jaren ‘70

In de jaren ‘70 start Cees Juffermans met de bouw van stalen motorkruisers; de Jumbo (Juffermans MotorBoot). Deze stalen kruisertjes zijn 5 en 6 meter en later ook 6,5 meter lang. Vooral de 6 meter uitvoering, de Jumbo 600, is een groot succes hiervan zijn er dan velen van gebouwd. Dat kwaliteit toen al hoog in het vaandel stond blijkt wel uit het feit dat er ook nu nog regelmatig Jumbo’s gespot worden.

Jaren ‘80

In de jaren ‘80 wordt de aandacht steeds meer verlegd naar polyester boten en de verkoop en onderhoud van buitenboordmotoren. Van een aantal merken wordt een dealerschap verworven maar het zelf bouwen zit bij Cees nu eenmaal in het bloed. Dit in combinatie met zijn liefde voor de zeevisserij resulteert in een serie polyester Jumbo’s, deze boten waren gemakkelijk van het strand te water te laten en vonden dus ook gretig aftrek in het nabijgelegen Katwijk.

Jaren ‘90

Begin jaren ‘90 komt ook Cees zijn zoon Jan in de zaak werken, om de groei te kunnen herbergen wordt het bedrijf telkens iets uitgebreid. In 1993 wordt besloten het bedrijf op te splitsen in een “zoet” en “zout” afdeling. Jan zet het “zoet” bedrijf Jachthaven Poelgeest voort en richt zich op de binnenwateren en Cees begint Poelgeest Fishingboats met dochter Elly op kantoor, waarmee hij zich specialiseert in de sportvisserij op zee. Tot op heden is Cees nog altijd actief met Poelgeest Fishingboats en geldt hij als een autoriteit in de zeevisserij.

Jaren 2000

In het nieuwe millennium wordt in de polder achter Jachthaven Poelgeest de nieuwbouwwijk Poelgeest gebouwd. Omdat de toegangsweg voor deze wijk dwars door het bedrijf loopt is een volledig nieuwe indeling nodig. In 2002-2003 bouwt Jachthaven Poelgeest haar huidige pand met permanente showroom en stallingsruimte. Aan de andere kant van de toegangsweg begint Elly Juffermans (de zus van Jan) de haven Poelgeest Marina, deze haven is één van de mooiste en modernste van de regio.